EN

Πως ξεκίνησε

La Torre Residenza Χανιά La Torre Residenza Χανιά

Το La Torre Residenza, μια λαμπερή νεοκλασική επαύλη βυθισμένη στο μεγαλείο, στέκει μεγαλοπρεπώς στο λόφο του Καστέλλι, αρμονικά ενσωματωμένη στον ιστό της γοητευτικής παλιάς πόλης των Χανίων, μόλις μια ανάσα μακριά από το γαλάζιο χάδι της θάλασσας. Προερχόμενη από τον 16ο αιώνα και δημιουργημένη από Ενετικά χέρια, αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα έχει αποτελέσει έναν πολύτιμο θησαυρό για την οικογένειά μας επί τέσσερις γενεές, συμβολίζοντας μια κληρονομιά βαθιά ριζωμένης ιστορίας και πολιτισμού. Μέρος αυτής της βασιλικής κατοικίας κάποτε αντηχούσε με τη ζεστασιά της οικογενειακής ζωής, ενώ το υπόλοιπο αποτελούσε το νευραλγικό κέντρο των ανθηρών επιχειρηματικών μας προσπαθειών.

Η γενεαλογία μας, με αναγεννησιακές ρίζες που φτάνουν μέχρι τη Βυζαντινή εποχή, έχει υπάρξει εδώ και καιρό ένας προμαχώνας στον κόσμο των γραφικών τεχνών. Το ισόγειο αυτού του σεβάσμιου κτηρίου, καίριο στην εμπορική μας ιστορία, αντηχούσε με τον ρυθμικό θόρυβο των βαριών μηχανημάτων επεξεργασίας χαρτιού, προαναγγέλλοντας την αρχή του επιχειρηματικού μας ταξιδιού. Σήμερα, το La Torre Residenza καλεί τους ταξιδιώτες να βυθιστούν σε έναν κόσμο ιστορικής πολυτέλειας κ

αι διακριτικής κομψότητας, αντικρίζοντας απευθείας την πλατεία της Αγίας Αικατερίνης. Αυτή η διάσημη πλατεία, στεφανωμένη με τα αρχαιολογικά της θαύματα, ήταν μάρτυρας ανασκαφών από το 1969 έως το 2014, αποκαλύπτοντας θησαυρούς της Μινωικής εποχής. Κάθε τεχνούργημα που ανακαλύφθηκε προσθέτει ένα συναρπαστικό στρώμα στο πλούσιο μωσαϊκό της διαμονής σας, προσφέροντας ένα ήσυχο, αλλά ταυτόχρονα διεγερτικό καταφύγιο, όπου οι ψίθυροι του παρελθόντος συναντούν την άνεση και την πολυτέλεια του παρόντος. Εδώ, στην καρδιά αυτής της πόλης, κάθε δωμάτιο, κάθε όροφος, γίνεται ένα καταφύγιο χαλάρωσης, περιβάλλοντάς σας με μια ατμόσφαιρα που είναι ταυτόχρονα αιώνια κομψή και στενά συνδεδεμένη με την ζωντανή ζωή των Χανίων.

La Torre Residenza Χανιά

Η Ιστορία Μας

Στα μέσα του 2023, το La Torre Residenza αναδύθηκε λαμπερά από μια εκτεταμένη διετή ανακαίνιση, μια εργασία αγάπης αφιερωμένη στη διατήρηση της εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ουσίας της επαύλης, τιμώντας παράλληλα την αποκατάσταση των χώρων της. Αυτή η προσεκτική αναζωογόνηση, που διεξήχθη με βαθύ σεβασμό στην πλούσια ιστορία και κληρονομιά μας, ήταν καθοδηγούμενη από το διορατικό βλέμμα της αρχαιολογικής υπηρεσίας, διασφαλίζοντας ότι η μεγαλοπρέπεια του κτιρίου διατηρήθηκε στην αρχική, ανέπαφη κατάστασή του.

Σήμερα, το La Torre Residenza καλωσορίζει τους επισκέπτες στα μοναδικά διαμορφωμένα δωμάτιά του, τα οποία εκτείνονται με χάρη σε τρεις ορόφους στις ανατολικές, νότιες και δυτικές πτέρυγες του κτηρίου. Κάθε δωμάτιο προσφέρει τη δική του ξεχωριστή θέα – είτε πρόκειται για τις επιβλητικές θέες του βουνού, τις γοητευτικές πολυπλοκότητες των γραφικών σοκακιών της πόλης, είτε για τον συναρπαστικό αρχαιολογικό χώρο που αφηγείται ιστορίες ενός παρελθόντος εποχής. Αυτές οι πανοραμικές προοπτικές προσκαλούν τους επισκέπτες σε ένα ασύγκριτο ταξίδι μέσα από την πολύστρωτη ιστορία της πόλης, προσφέροντας ένα ζωντανό πίνακα του παρελθόντος και του παρόντος των Χανίων. Η μαγευτική αλληλεπίδραση του φωτός και του τοπίου, σε συνδυασμό με την ιστορική μεγαλοπρέπεια της έπαυλης, υπόσχεται μια διαμονή που είναι ταυτόχρονα πολυτελής και διακριτικά αιώνια.

Όντας στο
παρόν

Το αρχοντικό ανακαινίστηκε στα μέσα του 2023, μετά από μια διετή προσπάθεια να διατηρηθούν τα εξαίσια αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του κτιρίου και να αποκατασταθούν όλοι οι χώροι με αγάπη και σεβασμό για την ιστορία και την κληρονομιά μας. Σήμερα, μπορείτε να βρείτε τα δωμάτια του La Torre Residenza να έχουν ανακαινιστεί πλήρως υπό την καθοδήγηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας και να έχει διατηρηθεί το κτίριο όπως ήταν στην αρχική του κατάσταση. Τα μοναδικά δωμάτια του καταλύματος εκτείνονται στους τρεις ορόφους του κτιρίου, στην ανατολική, νότια και δυτική του όψη, με θέα είτε στο βουνό, είτε στα γραφικά σοκάκια της πόλης είτε στον αρχαιολογικό χώρο, ταξιδεύοντας τον επισκέπτη σε ένα μοναδικό ταξίδι στην πλούσια ιστορία της πόλης μας.

La Torre Residenza Χανιά
La Torre Residenza Χανιά

Τι προσφέρουμε

Στο κτίριο δεσπόζουν οι ξύλινες οροφές και δάπεδα, καθώς και τα πέτρινα σχέδια σε διάφορα σημεία του. Συνολικά 3 δωμάτια έχουν πρόσβαση στις δικές τους ιδιωτικές βεράντες, με αυτό του τρίτου ορόφου να προσφέρει εκπληκτική θέα στα Λευκά Όρη των Χανίων, ενώ τα υπόλοιπα δωμάτια χαρακτηρίζονται από το άπλετο φυσικό φως που εισρέει από τα μεγάλα παράθυρα καθώς και τους κρυφούς φωτισμούς που υπογραμμίζουν την προσεκτικά μελετημένη διακόσμηση τους. Φιλοσοφία μας είναι η απλότητα, η χαλάρωση και η πολυτέλεια η οποία αποτυπώνεται πλήρως σε κάθε μας πτυχή μετατρέποντας τη διαμονή σας σε μια αξέχαστη εμπειρία.

Το La Torre Residenza είναι ανοιχτό όλο το χρόνο.

Υπηρεσιες

  • Δωρεάν Wi-Fi / Πρόσβαση στο Internet υψηλής ταχύτητας σε όλους τους χώρους
  • Λειτουργία υποδοχής
  • Yπηρεσία καθαριότητας κατόπιν αιτήματος (επιπλέον της καθημερινής)
  • Eξοπλισμός για το μωρό (καρεκλάκι φαγητού και κρεβατάκι) κατόπιν αιτήματος
  • Καθημερινή καθαριότητα δωματίων
La Torre Residenza Χανιά
Espa Image